Poniżej znajdą Państwo informacje na temat naszych obecnych projektów. Jedną z zasad Fundacji jest różnorodność działań – tylko w ten sposób możemy w pełni realizować naszą misję. Kreatywność i poszukiwanie nowych możliwości to podstawy naszego działania. Ponadto bardzo sobie cenimy możliwość współpracy z ekspertami w różnych dziedzinach, dlatego chętnie angażujemy się w nowe i różnorodne projekty, które pozwalają nam zdobywać zupełnie nowe doświadczenia.

Oto aktualne projekty, w które jesteśmy zaangażowane:

Internetowe Czasopismo: R/evolutions Global Trends & Regional Issues

Jesteśmy zaangażowane w wydawanie czasopisma internetowego o współczesnych trendach lokalnych i światowych, tworzonego przez młodych naukowców z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Zapraszamy na stronę czasopisma, które wspieramy głównie pod względem językowym (tłumaczenia).

Współpraca z Olimpiadą Języka Hiszpańskiego

Jesteśmy stałym partnerem organizowanej od 2010 roku Olimpiady Języka Hiszpańskiego. Wspieramy konkurs zarówno organizacyjnie, jak i merytorycznie. Zapraszamy na stronę Olimpiady. Aktualnie rozpoczęła się IV edycja projektu.

Dyskusyjny Klub Książki Fundacji Sfera

W październiku 2011 roku ruszył cykliczny projekt naszego Dyskusyjnego Klubu Książki. Spotykamy się co miesiąc i rozmawiamy o ciekawych książkach, nie tylko ze sfery zainteresowań Fundacji. Zapraszamy serdecznie na podstronę klubu oraz bloga.

Projekt Partnerski Leonardo da Vinci „LEFE”

Fundacja Sfera była jednym z twórców Projektu Partnerskiego Leonardo da Vinci „LEFE” (w ramach programu „Uczenie się przez całe życie”), wraz z Partnerami z Francji, Włoch, Rumunii, Belgii i Polski. Proces tworzenia projektu jest obecnie już zakończony, ale przez cały czas zachodzi jego wdrażanie. Zachęcamy do lektury opisu projektu, który znajduje się tutaj.